Ateliere pentru copii

Corpul uman pe intelesul celor mici
Descoperi o parte dintre misterele pe care le ascunde cea mai complexa „masinarie” din lume. Cine sunt eu, dar si cine esti tu? Ce ma ajuta de merg? De ce ma doare gatul? Cum sa aleg alimentele pentru un corp sanatos si o minte creativa. Micul medic si viata in jurul bacteriilor. Acordarea primului ajutor.

Ce se intampla in natura ?
Intelege natura, cum s-au format muntii, cum cresc si se dezvolta plantele, sau de unde vine ploaia. Cum traiesc animalele in diferite medii de viata. Viata fara deseu, biodegradabilitate, reutilizare, reciclare, durabilitate. Care sunt resursele naturale si cum sa le gestionam. Care este rolul nostru in Univers. Intelege apa, respira aer curat si apreciaza solul.

Ne jucam si invatam Jocuri didactice


Comoara interioara “Plicul cu fapte bune”
Roata emotiilor exprimate,
Prietenul secret
Cum se scrie?
Gaseste locul potrivit
Trenuletul semnelor de punctuatie, Construieste dupa model
Adevarat sau fals

Micii profesori
Gaseste mai multe intelesuri
Cauta solutia potrivita, etc..

Descopera comunicarea
Leader de la varsta mica.
Micii diplomati.Socializare.
Codul bunelor maniere.
Jocuri de societate, jocurile care ii vor ajuta pe cei mici sa respecte reguli, sa-si impuna dorintele, sa-si controleze emotiile. Jocuri pentru a creste increderea in sine, sa-si stapaneasca nerabdarea sau sa-si invinga timiditatea.

Calculatorul prietenul meu
Cursul isi propune sa imbine atractia copiilor pentru noua tehnologie, pasiunea lor pentru jocurile interactive cu exercitiile de memorie, gandire, inteligenta vizuala. Vor invata, in joaca, sa utilizeze diverse programe simple si vor putea sa descopere pe langa limbajul specific si alte caracteristici ale PC-ului..
Magia numerelor Cum ne ghideaza numerele viata? Numerele sunt simboluri misterioase.
Cursul isi propune sa inlature barierele care fac din matematica o disciplina greu accesibila.

Welcome to Britain!
Cine sunt britanicii si de unde vin ei? Anglo-saxoni sau urmasii vikingilor? Anglia, Scosia, Tara Galilor. O tara sau mai multe tari?
English games Cercul de „English games” isi propune sa foloseasca dorinta copiilor de a se juca, folosind calculatorul, pentru a invata engleza. Existenta unei game largi de jocuri interactive ii va ajuta sa-si dezvolte vocabularul, sa realizez povesti dupa imagini, sa gaseasca solutii inovatoare pentru situatii adaptate nivelului lor de varsta. Cunostintele de limba engleza se vor imbogati nu doar cu ajutorul jocurilor, ci si cu ajutorul cantecelor si al poeziilor, intr-un mod care le va pastra activ interesul.

Instrumentele vesele
Muzica este o lege morala. Ea da suflet universului, aripi gandirii, avant inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept si frumos". (Platon)
Ne propunem sa descoperim talentul, sa transmitem notiuni fundamentale ale muzicii, armonia, ritmul, notele, melodia, menite sa dezvolte abilitati importante precum coordonarea individuala in grup si invatarea prin asociere. Comunitatea micilor compozitori, posesori de taine muzicale. Mozart a compus jumatate dintre simfoniile lui intre 8 si 19 ani. Mozart a scris muzica inainte de a scrie in cuvinte.

Arts&Crafts
Pictura Descopera artistul din tine- desenul in tus, ilustratia grafica, pictura pe diferite suporturi ( hartie, panza, zid, plastic si obiecte din lut), modelaj (plastilina, papier mache si caolin), decupare, lipire si confectionare de obiecte artistice din hartie (ornamente de Craciun, masti) sau din materiale neconventionale foarte variate (decupaje din reviste, obiecte mici din plastic, lemn, materiale textile), dezvolta indemanarea si gustul estetic; da frau liber creatiei si fanteziei.
Vor studia diferite tehnici de lucru (de la pictura in tempera si acrilic, la tehnici mixte sau colaj) si diverse stiluri de pictura. Astfel, prin lucrarile realizate, elevii isi valorifica creativitatea si aptitudinile artistice.Expozitie de tablouri.

Magia hartiei
Quillingul revine! Intoarcerea in timp.De unde provine hartia.Educatie ecologica. In timpul Renasterii, maici si calugari din Franta si Italia foloseau quilling-ul pentru a decora coperti de carte si obiecte de cult. Abordam “ Quilling-ul” o forma de arta care implica utilizarea de benzi de hartie care sunt rulate, in forme diferite, si lipite impreuna pentru a crea modele decorative. Lucrarea este infasurata in jurul unui ac pentru a crea o forma de bobina de baza. Lucrarea este lipita la varf si aranjate in forma de bobine pentru a forma flori, frunze, si diferite modele ornamentale exceptionale. Se pot realiza felicitari, mici tablouri, decoratiuni de sarbatori, ornamente 3D, martisoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto, cadouri, origami.

Exprimare prin miscare
Avantajele miscarii fizice regulate: asigura nu doar sanatatea, dezvoltarea fizica armonioasa ai fortificarea sistemului imunitar, ci si o capacitate de concentrare si de analiza sporite, performanta intelectuala, optimizare a memoriei, echilibru, creativitate si, implicit, cresterea increderii in sine.

MiniChef- incepatori (Atelier de gatit sanatos)


Ne propunem sa invatam impreuna cum sa gatim retete delicioase, sanatoase si in deplina siguranta. Vom invata despre regulile de igiena si de securitate in bucatarie. Care sunt uneltele corespunzatoare, cum sa folosim unele accesorii si echipamentele de gatit. De unde provin diverse ingrediente, fructe sau legume si, nu in ultimul rand, care sunt beneficiile unui meniu sanatos si echilibrat. Copiii vor invata sa citeasca si sa inteleaga etichetele de pe diverse produse. Care sunt riscurile ?

MICII SCRIITORI, PRIMA POVESTE
Sa creeze propria carte de povesti.Am invatat sa scriem in jurnal lucruri personale, cu emotii, imaginatie si creativitate. Sunt idei care peste ani se risipesc. Daca aveti talent si idei, mai aveti nevoie de putin curaj pentru a depasi criticile care o sa apara dupa ce cartea va fi publica. Pentru cine vrei sa scrii ? Pentru tine sau pentru oameni ? Plecam de la aceasta intrebare, iti notezi in mare ideiile, personajele, locatiile si alte lucruri care vrei sa apara in text si de acolo dezvolti. Alegeti un timp prezent sau trecut in care sa scrieti povestirea. Dupa ce ai terminat de scris romanul, reciteste-l, corecteaza-i greselile, ordoneaza-l, fa-l sa prinda viata.

Design vestimentar
Acesta este cercul in care invatam ce este crochiul de moda, cum se proiecteaza si cum se realizarea o tinuta vestimentara, istoria hainelor, potrivirea culorilor, estetica tinutei. Introducerea copiilor intr-o prezentare de moda.

Autocunoastere prin arta
Curs de dezvoltare personala centrat pe cresterea stimei de sine si optimizarea imaginii de sine si a echilibrului personal prin explorarea emotiilor, senzatiilor si imaginii interioare. “Arta este o forma de expresie a sufletului uman” Organizam o serie de ateliere experientiale in cadrul carora te poti re-crea intr-o maniera artistica, sa-ti formezi imaginea sociala, sa-ti descoperi calitatile tale unice, experienta de sine, bucuria de a trai, vocatia ta- prin tehnici NLP. Copiii vor alege anumite materiale puse la dispozi?ie (coli si cartoane de texturi diferite, lipici, foarfece, creioane, creta, plastilina, acuarele, diverse obiecte, sfoara, materiale textile, reviste, ziare etc.). si vor realiza un produs/ o lucrare (desen/ pictura, modelaj, colaj) - dezvoltarea creativitatii si gandirii sintetice, relaxare prin joc, reflexive, autocunoastere.

Chimia hazlie Legatura dintre arta, natura si curatenie.
Cand acidul se intalneste cu baza.Tabelului lui Mendeleev in viata de zi cu zi. Cine a adus diamantele in Europa ? Cuvantul chimie provinde din cuvantul egiptean « keme » care inseamna pamant. Arta fauririi « aurului si argintului » sau arta extragerii sucurilor sau infuziilor din plante, precum si prepararea medicamentelor si tincturilor din plante.. Limba persana a influentat de asemenea originea termenului, datorita termenului de "kimiya", care insemna "arta, truc"