Te poți implica în educația din România fără niciun cost? Reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume. Compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care dorește să îl susțină, iar cheltuielile sunt deductibile.

Pentru a fi inclus în calcul impozitului pe profit pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar tranzacția trebuie efectuată până la 31 decembrie 2017.

Codul Fiscal si Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea permit companiilor comerciale platitoare de impozit pe profit sa directioneze pana la 20% din suma datorata anual bugetului de stat catre organizatii non-guvernamentale. Suma oferita cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depasi 20% din impozitul pe profit sau 0,5% din cifra de afaceri ( Codul Fiscal 2012 – Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p.) Procedura nu presupune costuri suplimentare din partea companiei! La baza colaborării noastre stă contractul de sponsorizare. Te rugam sa il descarci, sa il completezi cu datele firmei si cu suma cu care doresti sa sponsorizezi AOPISCC, iar apoi sa ni-l trimiti in format word, la adresa contact@b-aopiscc.ro. Noi il vom tipari in doua exemplare si vom trimite o variata semnata si stampilata in original la adresa mentionata in contract.
Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit…

Ce impact are sponsorizarea asupra companiei?

Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afecteaza profitul net al companiei. În plus, legea sponsorizării prevede şi o altă facilitate fiscală, aceea a creditului fiscal. Aceasta permite practic sponsorului să realizeze sponsorizări chiar dacă nu obţine profit în anul curent, suma fiind acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioada de 7 ani. În acest interval, compania are timp să îşi îmbunătăţească rezultatele financiare şi să deducă din impozitul pe profitul viitor sponsorizările realizate în anii fără profit, acumulate în creditul fiscal.Descarca contractul de sponsorizare